Vártúrák

A vendégház kitűnő kiindulópont lehet a környék három középkori várának felkereséséhez. Ezek pedig a távolságuk sorrendjében:

 

Szarvaskő vára Döbröntén, Somló vára és Sümeg.

 

Programajánlat: három nap, két éjszaka.

1. nap: már az érkezés napján fel lehet keresni Döbröntén szarvaskő várát. A gannai vendégházból kb. negyedórás sétával fel lehet jutni a várhoz, ahonnét gyönyörű kiltás nyílik a Bakonyra, látni a Somlót, sőt tiszta időben még az Alpok hegyvonulatait is. A vár a 14. század végén épült,( Szarvaskő vára ).

2.nap: autós túra a Somlóra ill. Sümegre. A Pápakovácsi-Noszlop-Doba v. Somlószőlős útvonalat követve hangulatos gyalogtúrát tehetünk (turistautak.hu) a Somló szőlővel borított oldalán, be-betérve egy-egy pincébe és megkóstolva pl. a híres "nászéjszakék borát". A várból ill. a nem messze lévő kilátóból pazar látványban gyönyörködhetünk.

A Devecser-Káptalanfa-Csabrendek útvonalat követve érünk Sümegre. A vár Magyarország talán legépebben megmaradt középkori erődítménye, amely folyamatos programokkal várja az odalátogatókat. Bővebb információkat a sumegvar.hu oldalon talál.

3. nap: pihenés a vendégházban ill. a kertben vagy fürdés a pápai Várkertfürdőben.

 

 

 

Foglalok