A fiam új kedvence

Amikor mi megtudtuk a férjemmel, hogy gyerekünk fog születni, és főleg hogy fiú lesz, azt hiszem madarat lehetett volna velünk fogatni. Arra nem voltunk persze felkészülve mi sem, hogy nem csak örömmel, hanem hihetetlen sok feszült helyzettel és nehézséggel jár a gyerek felnevelése, de azt gondolom, hogy az akkor úgy is volt rendjén. Emlékszem, hogy kicsit nehezen rázódtunk bele a komolyabb gyereknevelési feladatok következetes betartására, de amint átléptük a küszöböt és elkezdtük jól csinálni és tényleg következetesen viselkedni, példát mutatni, akkor már minden a helyére került, és teljesen meg is nyugodtunk, hogy bizony mi ezt fogjuk tudni csinálni.

Persze alig vártuk, hogy az első közös nyaralásra el tudjuk vinni, hiszen látni akartuk ahogyan felfedezi a világot, ahogy látja a tengert, ahogy hajókázunk és ahogy kipróbálja a helyi ételeket. Én nagyon szeretem olaszországot és az első közös utunk is oda vezetett. Azt kell mondjam, hogy a gyerek hihetetlen módon élvezte már az utazást is, nem még a szállodát, a tengerpartot és a lehetőségeket. Persze minket se kell félteni, rögtön első este megkínáltuk őt egy helyi finomsággal, egy garnéla étellel.

Meglepetésünkre a gyerek nem hogy nehezen fogadta el a falatokat, hanem egyenesen azt láttuk hogy imádja. Persze onnantól kezdve folyamatosan a tenger gyümölcsei, a tintahal és a garnéla ételeké volt a főszerep. Olyannyira megszerette a gyerek, hogy most már itthon is kéri, így mindig az oceanfood.hu oldaláról rendelek garnéla alapanyagot és vagy tejszínes formában, vagy csak simán vajon sütve szoktam elkészíteni neki. Egyrészt iszonyatosan finom, másrészt pedig nagyon egészséges. Meg is állapítottuk, hogy bizony a gyerek ránk ütött, hiszen mindketten imádjuk ezeket az ételeket. Most pedig legalább már a családi konyhába is bekerültek ezek.