A kötelező elem

Sok embernek fogalma sincs mennyire sokrétű és nehéz feladatok tarkítják már csak a vállalkozás kialakítását is, nem beszélve a mindennapi működtetésről és az operatív feladatok ellátásáról. Ahhoz pedig, hogy a folyamatos és töretlen fejlődés és növekedés biztosítva legyen, a vállalkozónak szüksége van térre és időre, vagyis olyan alkalmazottakra, akikre nyugodtan rábízhatja a vállalat mindennapi életének működését, mert felelősségteljesen helyt állnak, és bátran megbízhat bennük.

Számtalan olyan feladat van, amihez látszólag és zsigerileg sincs a vállalkozóknak kedve, mert úgy gondolják értelmetlen, eredmény tekintetében is semleges, valódi értéket nem nyújtó feladatok, melyeket a törvény írja elő vagy más jogszabályi kötelezettségi megfelelés miatt kell kialakítani a megoldásukat.

Ilyen volt számomra a kockázatértékelés, mely ugye kötelező elem, tehát megoldásának hiánya komoly bírságokat von maga után. Miután ipari területen, sokszor veszélyes anyagokkal is dolgozunk, abban biztos vagyok, hogy ha az én vállalatom ellenőrzést kapna, és ez a kockázatértékelés hiányozna, nem a legmagasabb, de nem is a legkisebb kategóriájú büntetésre számíthatnánk, valahol a közepén helyezkednénk el, de azt is megérezné gazdaságilag a vállalati működés.

Éppen ezért én úgy döntöttem, ha már kötelező elem, és meg kell csináltatni, legyen értelme is, és egy olyan szolgáltató partnert választottam, aki nem csak elvégzi a munkát, de valóban segít, hogy olyan munkafolyamatokat alakíthassunk ki, melyek a minimálisra csökkentik a munkahelyi baleset kialakulásának esélyét, így a lehető legnagyobb védelmet nyújtja a beosztottak számára. Én nagyon örülök, hogy így döntöttem, mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kis csapatot. Nagyon könnyű és jó velük együtt dolgozni, és biztos vagyok benne, hogy hosszú távon számíthatunk a munkájukra, hiszen nem csak eredményes a munkájuk de nagyon gördülékeny is a közös munka.