Legalább ebben szerencsém volt

Az ember számára egy kisebb lakásfelújítás is iszonyatosan nagy teher tud lenni, nem még hogy ha egy teljes felújításra szoruló házat vásárol meg és vág bele a folyamatok elvégzésébe. Én a feleségemmel kezdtem neki a feladatoknak, és közben sajnos rá is ébredtünk, hogy a kapcsolatunk nem elég erős, nem csak a hosszú közös élethez, hanem sajnálatos módon már a felújításhoz sem. Ezért hát egyedül folytattam a folyamatokat. Azt kell mondjam, hogy bár az elején nagyon nehéz volt eldönteni, hogy belevágjak-e egyedül, vagy adjam fel az egészet, de végül így utólag azt mondhatom, hogy bár nagyon nehéz volt és küzdelmes, mégis megérte.

Egyrészt a házat én sokkal jobban szerettem volna, mint a volt feleségem, és bár közösen mondtuk ki az igent az ingatlanra, én mindig is éreztem, hogy valójában ő sokkal inkább menne egy nagyvárosba lakni mint egy vidéki kertes házba, de valahogy nem mondta. Másrészt pedig úgy gondoltam, hogy ha már akkora veszteség ér a magánéletemben, akkor legalább a házbéli terveimről nem akarnék lemondani. Belevágtam tehát. Baráti és családi segítségből nem volt hiány hála a jó égnek, de a kivitelezők listáját sajnos nem igazán jól válogattam meg.

Előfordult, hogy a szakember egészen egyszerűen nem jelent meg megoldani a feladatokat, vagy sokkal többet kért mint a megállapodott összeg volt, mindenféle egyeztetés nélkül. Egyszóval nagyon nehéz úton voltam túl, amikor már csak a klímaszerelés feladata volt hátra. Azt tudtam, hogy hol található jó csapat, aki a klíma szerelés budapest területén történő megoldásában tökéletes segítséget tud adni, de remélni sem mertem, hogy bár nem túlzott távolságra, de pesttől kívül eső részen is tudnak munkát vállalni. Hála a jó égnek elvállalták a feladatot, és ezzel az utolsó mozzanat legalább egy vérprofi és megbízható csapattal lett elvégezve. Ebben legalább szerencsém volt. A ház pedig gyönyörű lett, és most már a hőmérséklet sem fog zavarni nyáron sem.